bye bye :D
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5821656434177286023\x26blogName\x3dal+kisah+cik+s0uL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/\x26vt\x3d-5629773887774977229', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



Assalamualaikum! speaking here is norsoleha bte wazil @ soul . Do follow and leave your footprint on my tagboard :) Be nice here.
Facebook | Twitter

Navigations~


Sabtu, 25 Februari 2012 | 10:34 PTG
miss you !! || Back to top


sebelum aku nak tulis dekat belog ney , aku nak gelak dulu . HAHA :P . gile laa aku ney , padahal da tulis da pown . hee:) . actually saje je nak buat lawak yang tak seberapa tok sedapkan hati aku ney . yelaa tengah berduka lara kan :( . Asal tajuk entry aku kali ney miss you erk ?? sape laa yang aku miss ney kan . yup !! betul . awak laa yang saya rindu . dapat 5 stars . haha . awak tahu , sebab awak saya dah dapat satu penyakit and doktor tak dapat nak tolong penyakit saya ney . mesti awak tak pena dengar kan penyakit R.I.N.D.U kan ?? da tak waras agaknya saya ney . tapi ney laa yang saya rase sekarang . sape laa agak-agaknya yang boley ubatkan penyakit aku ney kan . da tahap nazak da ney . haha . padan muka kau soul . weerrrkkk !! ish , asal laa adew sangat orang jahat sampai sanggup muntah dekat aku ney . kesian betul aku ney . tapi memang patut pown . tu laa jual mahal sangat . time orang sayang kite , kite tolak . and now orang tu da jauh dekat kite , kite pulak terhegeh nak dekat dia . biasa laa lumrah dunia . cewah !! ayat aq . haha :) . ney semua salah muhammad syazwan zulkeple . arrrggghh aku nak delete name dia . sebab dia aku da tak caye dekat laki . semua sebab kau !! tapi aku gak yang bodoh and aku tak pernah salahkan kau . ape yang jadi tu semua da tertulis and ade hikmah . yang lepas tu lepas la . bukak buku baru . cehh , senangnya aku cakap . fikir bukak buku baru tu macam bukak buku cinderella kew haa ?? yang bahagie akhirnya . tu semua dongeng laa .  aku bukan cinderella tapi aku cume manusie biasa . ade perasaan . aku tak nak disakiti buat kali kedua . mungkin belum sampai masenya untuk aku fikir semua ney . Ya Allah tolonglah hambamu ini , kalau dia memang bukan untukku , tolonglah buang perasaan ney . aku tak sanggup nak hadapi semua ini . 
     


Jumaat, 24 Februari 2012 | 10:48 PTG
SINOPSIS THE SNOW QUEEN || Back to top


Assalamualaikum . hyep guys !! erm rasenya cam da lame aku tak updates kan ?? padahal baru bapew hari . biase laa kalau orang tengah hangat bercinta memang camni . sekejap pun cakap lama . cewah !! tapi aku tak bercinta pun ea . saje jew cakap camtu . hee :P . baru-baru ney aku asyik sebuk ajar orang buat belog and twitter . padahal tak pro pun sume tu . tapi dah membe mintak tolong , kite tolong laa kan . haha . oke larhh , cukup laa  mukadimah awal aku tu . aku  nak cerita sal laen sebenarnya . pasal gamba atas ney ?? pelik ea ?? jeng3~ , haha . actually aku baru jew habis tengok cerita tu . 5 hari 4 malam aku tengok cerita tu . sampai sanggup tak tidur and tak makan sebab cerita ney . biase laa kalau orang da kemaruk korea kan :P . tapi kan seriously laa memang best gilew2 laa cerite ney . da la sedih gilew . habis 1 gulung tisu jamban rumah aku . hee :) . aku memang syorkan laa siapa yang minat cerita korea yang sedih2 ney tok tengok cerita snow queen . aku rase ney cerita yang ke-3 cerita korea yang sangat2 sedih pernah aku tengok . first dulu autumn in my heart , second winter sonata and third cerita ney laa . sedih glew seyh . comfirm air mate tak leyh nak berhenti time ngok cerita ney . kalah laa time aq break up dlu . haha :P . disebabkan aq sukew sangat cerite ney , so aku pun buat laa sinopsis cerita ney . bace jangan tak bace . siapa tak bace , ngajuk ar cam ney . haha :P


Cerita The Snow Queen  bermula ketika zaman persekolahan antara Han Tae Woong dan Kim Jeong Kyu . Jeong Kyu terkenal sebagai siswa yang jenius di seluruh sekolahnya dan merasa mula terancam saat Tae Woong masuk ke situ. Pada suatu hari , Tae Woong dipuji kerana kecerdikannya dalam tesisnya tetapi Jeong Kyu dengan cepat menuduh Tae Woong yang dia meniru . Tetapi akhirnya Jeong Kyu menyedari kesalahannya dan cepat meminta maaf pada Tae Woong. Ternyata itu cuma salah faham. Akhirnya Tae Woong dan Jeong Kyu menjadi teman baik selepas itu. Han Tae Woong dan Kim Jeong Kyu kemudian terpilih untuk menyertai pertandingan olimpid matematik, dan ternyata Han Tae Woong yang menjadi juara . Kim Jeong Kyu yang biasanya selalu mendapat juara dan sering kali menerima pujian menjadi sangat kecewa dan lalu membunuh diri. Hal ini membuat Han Tae Woong terkejut dan merasa bersalah kerana mengatakan yang tidak baik kepada Kim Jeong Kyu sebelum Kim Jeong Kyu bunuh diri. Han Tae Wong mula mengundurkan diri dari sekolah dan menggantikan namanya kepada Han Geuk Gu, yg diambil dari nama petinju kesukaan Kim Jeong kyu. 




Sebelum Tae Woong  menyertai olimpik matematik , dia telah bertemu dengan seorang gadis comel iaitu Kim Bo Ra di perpustakaan dimana Bo Ra berkeras mahu membeli buku "Snow Queen". Itulah awal perkenalan mereka . Kemudian mereka melarikan diri dari sekolah dan pergi berhibur ke taman hiburan. Ketika itu mereka masih tidak mengetahui nama antara satu sama lain. Han Tae Woong dan gadis kecil itu saling berjanji akan bertemu lagi di depan taman hiburan akan tetapi Han Tae Woong tidak datang kerana saat itu Kim Jeong Kyu bunuh diri. Lapam tahun kemudian Han Tae Woog yang sudah bertukar nama kepada Geuk Gu bertemu semula dengan Kim Bo Ra si gadis kecil itu yang telah membesar menjadi gadis dewasa yang cantik tetapi hatinya sedingin puteri salju. Ketika itu mereka saling tidak mengenali antara satu sama lain . Setelah mereka meluangkan banyak masa bersama, mereka saling jatuh cinta lebih-lebih lagi  setelah mereka  saling mengetahui bahawa mereka pernah  bertemu sebelumnya iaitu pada lapan tahun yang lepas . Akan tetapi Han Geuk Gu sangat terkejut apabila mengetahui bahawa Kim Bo Ra adalah adik kepada sahabat baiknya yang bunuh diri iaitu Kim Jeong Kyu. Maka Han Geuk Gu mula menjauhi Kim Bo Ra kerana takut Kim Bo Ra akan mengetahui hal yang sebenar dan terluka hatinya padahal saat itu Kim Bo Ra sudah mahu menerima Han Geuk Gu di sudut hatinya.
  


Malangnya  Kim Bo Ra akhirnya mengetahui yang Han Geuk Gu adalah Han Tae Woong, sahabat abangnya tetapi Kim Bo Ra sudi memaafkannya.Akhirnya, Han Tae Woong dan Kim Bo Ra saling menerima antara satu sama lain dan mula bercinta. Tetapi begitu banyak rintangan dalam hubungan mereka sampai Kim Bo Ra diusir ayahnya dan Kim Bo Ra harus bekerja untuk mendapatkan wang. Ketika mereka mula mengecapi kebahagiaan, mereka diduga lagi dengan rintangan iaitu Kim Bo Ra sebenarnya menghidap tumor yang sangat serius. Akhirnya, Kim Bo Ra meninggalkan Han Tae Woong kerana tidak mahu kekasihnya itu mengetahui akan penyakitnya. Ketika Kim Bo Ra dihantar ke hospital , Han Tae Woong mula mengetahui segalanya dan sejak itu dia mula menjaga Kim Bo Ra. Tae Woong mengajak Bo Ra menghabiskan waktu bersamanya . Akhirnya, Bo Ra meninggal dunia ketika dia tidur . Han Tae Woog sangat sedih dan pergi menyambung pelajarannya  ke Amerika. Tae Woong juga pergi ke Lapland iaitu satu-satunya tempat yang Bo Ra ingin pergi. Semenjak itu, Tae Woog mula menjalani kehidupannya sendirian dan menjadi terkenal disebabkan kebijaksaannya dalam bidang matematik .



amacam best tak sinopsis cerita snow queen ney ?? yang aku buat ney betul2 ringkas sebab malas laa nak cerite panjang2 . kalau nak tahu  yang lebih details tengok laa cerita ney oke . pasti korang tak nyesal laa tengok cerite ney . btw , gambar yang dekat bawah ney laa LAPLAND iaitu tempat snow queen . aku tak tahu laa cerita sal sow queen dekat lapland tu fakta or auta . btw, aq da search dekat kawn baek aku , miss google tu . and dia cakap betul . kowt laa, sebab dia speaking orang putih laa . so tak paham la den .haha :P. tu laa kat skola tak nak blaja betul2 kan . haha . actually kan bilew aku tengok lapland ney , aku pun teringin pulak nak pergi sane . tapi entah dapat kew tidak . dalam mimpi jew laa kowt . hee :) . oke laa , cukup la tuk entry kali ney .  salam :)



p/s : kalau nak tengok cerita snow queen ney , sediakan tissue satu kotak taw . hee :)


Rabu, 22 Februari 2012 | 4:53 PG
m0od : GERAM !! || Back to top



sengal punya laki !! kan dah kena dengan aku . tak tentu pasal lak kau nak maki-maki aku kan . kalau aku dah tak nak layan tu dah laa . yang kau nak maki-maki tu asal . nampak sangat kau DESPERITE !! tak payah tunjuk sangat yang kau desperite sampai nak marah-marah orang lak kalau tak layan kau . isshhh !! kalau dah perangai kau macam tu camne perempuan nak kat kau . dah besar panjang tapi tak reti fikir mane satu yang baik and buruk . aku tak kate laa aku ney baek sangat or perfect tapi perangai kau tu buat aku meluat tahu !! aku rase macam nak tembak kau macam dalam gamba atas tu :P

p/s: sorry laa kalau entry aku kali ney adew buat orang yang terase . tapi aku just geram dekat sorang guy tu . just him 0ke !! not others guy :)


Isnin, 20 Februari 2012 | 2:30 PG
t!dAk mAhU h!p0kR!t b!Le bErUbAh :P || Back to top


“Berubah ni perlukan keikhlasan…” “Saya mahu berubah kerana saya sendiri yang ingin berubah. Saya mahu melakukannya dengan ikhlas, bukan kerana disuruh.” “Buat apa berubah kalau hati tak betul”


Asal tiba-tiba jew aku tulis ayat cam ney erk ?? dah buang tebiat apew . n0  laarrhh . aku still waras lagi  :P .  Sebenarnya ayat kat atas tu aku copy paste jew , hehe . tapi mesti pelik sikit kan tibe-tibe jew aku nak copy paste ayat camtu . Actually, ayat yang aku copy paste tu adew kene mengena dengan al kisah cik s0ul . hehe .Cerita dye cam ney , pada suatu hari .. ewh maen-maen pulak aku ney . 0ke larh aku serious sekarang :) . Malam tadi aku godek-godek laa dekat kawan baek aku , iaitu siapa lagi kalau bukan miss google . hehe . tengah aku godek tu tibe-tibe terbace pulak ayat atas ney . Bila aku bace jew ayat tu buat aku teringat dekat someone . siapa laa someone tu kan ?? bak kata dato' siti , biarlah rahsie . rahsie cik s0ul . hehe .

Cerita dye cam ney dulu aku rapat dengan someone tu , selalu citew masalah dekat dye . tp sekarang nak kate rapat sangat tak dew laa . tak berani lagi laa nak  rapat dengan someone tu . takut nanti adew yang marah aku pulak . dah jadi satu maslahat . cewah !! nak ayat gempak jew . fikir ney karangan apew . hehe :P . dulu time aku rapat dengan dye , dye pena suruh aku berubah . aku pelik berubah dari segi apew yang dye nak tu . rupa-rupanya dari segi pakaian aku . yup !! memang dari segi pakaian tu aku memang tak macam wanita solehah . harap name jew soleha tapi tak dew laa soleha sangat adew . but, aku tak dew pena buat yang bukan-bukan oke . aku tak liar , aku still boley dengar cakap cume bab pakaian tu , aku memang susah sikit laa . sebab aku jadi cam ney p0wn aku tak tahu laa . maybe c0z nak sangat ikut trend kan , haha .

S0meone yang aku cerita tu pena mintak aku berubah . dye nak sangat tengok aku berubah tapi aku pena cakap dekat dye same macam ayat yang aku copy paste kat atas tu . nampak sangat aku ney keras kepala kan . orang bagi nasihat yang baik p0wn tak nak ikut . tapi aku tak nak ikut tu bersebab . aku bukan tak nak berubah tapi aku takut aku tak boley berubah . aku ingat lagi cakap cg aku " kalau nak berubah tu biar forever jangat sekerat jalan jew . el0k-el0k dah berubah tapi one day buat balik perkare yang lame " . Bila aku fikir balik apew yang dye cakap tu betul jugak . tu sebab laa aku takut nak berubah :)


someone yang aku cerita tu nak aku berubah macam ney laa ,
berpakaian sopan jew , tudung p0wn labuh                                                             
 tapi


aku macam ney pulak . memang still bertudung and tak dedah aurat tapi tengok jew laa shawl tu . ney lah padah nyew nak sangat ikut trend :P

kalau korang nak tahu apew jawapan someone aku tu , cehhh !! someone aku kew ?? tak dew laa , maen-maen jew . sajew nak perasan jap . haha :P . jawapan dye lebih kuang macam ayat yang aku copy paste dekat bawah ney . bila aku bace ayat yang dekat bawah ney , aku rase apew yang dye cakap tu betul . totally true !! but , aku memang tak sedia untuk tu sume , padahal aku tahu nak berubah ney tak perlu persediaan . Allah mesti akan permudahkan niat kite tu . tapi ntah la . susah betul nak cakap pasal ney sume and nak berubah tu , macam berat sesangat ,:( Oke larh , cukup laa untuk hari ney . dah banyak dah aku membebel dekat sini . :P




Allah s.w.t dan RasulNya telah mengarahkan seluruh wanita muslimah WAJIB untuk menutup aurat tidak kira sama ada seseorang itu ikhlas atau tidak, suka atau tidak, disuruh oleh orang lain atau terbit dari hatinya sendiri. Sama seperti mendirikan solat, membayar zakat, puasa Ramadhan dan semua arahan serta larangan Islam yang lain, sama ada seseorang itu ikhlas atau tidak, terpaksa atau tidak. Sekiranya ikhlas dijadikan alasan maka, ramai diluar sana tidak perlu solat 5 waktu kerana sukar mencapai tahap keikhlasan yang ingin dicapai.



Isnin, 6 Februari 2012 | 2:00 PTG
pEr!g! cAr!k t!MbA ^_^ || Back to top



perigi + carik+timba ?? apew tuh ??  kal0 u all tak tahu carik laa dekat mr/miss google k . haha . aku p0wn tak tahu nak terangkan camne . anyway, yang aku nak citew sekarang ney bukan pasal maksud perigi carik timba tuh . tapi aku just nak k0ngsi sal statement tuh . perigi carik timba ?? salah kew erk ?? bagi aku dalam dunia tak adew apew yang salah melainkan kalau u all terpes0ng dr agama kite , right ??

sebenarnya perigi carik timba tuh tak salah lansung . tapi ramai sangat perempuan yang
k0l0t . 0oppss , silap pulak , aku nak cakap yang tak 0pen minded sebenarnya . perempuan yang jenis camtu baru fikir yang perigi tak b0leh carik timba . reas0n ?? 0f c0use laa u all kn0w,right?? yelaa , perempuan ney kan seharusnya bersikap s0pan-santun,malu,jaga tingkah laku n s0 alls laa . kite ney x b0leh nak carik laki , right ? but f0r me the stament really n0t true . tp jangan lak u all fikir aku ney jenis perempuan yang suke carik laki lak . i n0t likes that :P

aku tulis entry ney just nak bg pendapat jew . setakat ney aku tak pernah lagi laa carik lelaki . lelaki yang carik aku . ewh macam
ter-RIAK pulak ney . 0MG ,, n0 laa . gurau-II jewp . huhu . nak kate aku ney pemalu sangat , tak laa k0wt tapi sampai nak tackle lelaki tu bel0m lagi k0wt . bagi aku , lelaki is n0t imp0rtant f0r me n0w . tp tak tahu laa 0ne day nanti aku akan gune statement perigi carik timba tuh . kalau aku gune p0wn myb sebab lelaki depan aku tu tersangat-II ncem likes my dear ,"KIM BOEM" , haha .


 aku ney memang fanatic k0rean . s0 that why laa aku sebut sal id0la k0rean aku . he is very hensem,mach0 n susah laa nak cakap lagi . 0ppss , rasenya entry yang aku tulis pasal laen tapi dah terpes0ng pulak . base laa p0mpuan kn , suke cm ney . haha . tu sume sifat semula jadi aku . dah memang tak b0leh dielakkan . huhu . 0ke laa kite c0ntinue balek t0pik asal kite . f0r me , kalau da lelaki dan perempuan tuh same2 suke  cume lelaki tu jenis yang pemalu , s0 why n0t perempuan tu jew yg mule kn dulu . nasib badan laa dapat lelaki yang tak gentleman erk . nak perempuan pulak yang berlagak mach0 tackle dye . tak malu lansung laa . 0ppss , s0rry laa,ter-0ver kutuk pulak .:P

s0 kal0 cmtu tak kan kite nak cakap perigi carik timba tu salah ,right ? cube u all bayangkan kalau perempuan tu tak ckap dengan lelaki tu yang dye suka kannya , 0f c0use sampai berjanggut p0wn lelaki and perempuan tu tak kan c0uple kn . s0 da jelas sekarang yang perigi carik timba tuh tak salah sama sekali . cume k0rang kene laa pandai buat tu sume . mesti laa betul mase,tempat and 0rangnya . cewah !! aku ney dah macam d0k0t0r cinte pulak kn ?? padahal bercinte p0wn tak rety . baru setengah jalan da putus .
umpama kereta, baru start da mati enjin . amb0i aku ney dah pandai perumpamaan laa sekarang . dulu time spm tak lak reti lak ney sume . myb c0z i'm 18 years 0ld n0w . dah mature k0wt . haha


0ke laa , cukup-II laa aku merepek dekat sini . tuh laa suke sangat makan kerepek kan dah jadi macam ney . s0rry laa kalau entry aku ney tak best and b0san . aku ney baru jew masuk dalam dunia "BL0GGING" ney . s0 tak berape pandai lagi nak buat entry yang best-II . btw , i h0pe u all enj0y read my st0ry . ^_^ 


Jumaat, 3 Februari 2012 | 1:00 PG
kawan makan kawan ?? || Back to top


Alaaa relaks lah s0ul , he is your past. 
Alaaa you got better kan?
s0ul, laki tu you kenal ke?
Biar lah dia dengan hidup dia...
s0ul...bla bla bla ~~

Apew maksud tikam belakang? Apew kena mengena ayat dekat atas ney dengan tikam belakang? Haaaa mesti lah aku terasa di tikam belakang. Dengan cara apew? Orang yang tikam aku tu mesti tau dengan cara apew.

Kawan makan kawan. Sedap ke ?? Sedap kowt, sebab tu dye buat. Kadang kadang, kita tak boleh percaya sangat dengan kawan. Kita share cerita dengan dye, pasal boyfriend, pasal orang yang kita minat, tetiba dalam masa yang sama, rupanya dye pun minat boyfriend kita jugak. Ohhh menn.. Macam tak dew laki laen dalam dunia. Baru aku tau memang dunia ney betul betul kecik.

Lepas break up, dye grab the chance untuk menggoda ex boyfriend kita. Goda kew? Mungkin tak goda. Mungkin lebih dengan mahu berkawan secara rapat dan akhir nyew jatuh cinta dengan laki mulut manis. Kebanyakkan laki memang mulut manis. Tak caya, pergi rasa. =.=' 

Dan mungkin dye rasa tu adalah saat yang paling sesuai sebab kawan dye p0wn dah adew boyfriend baru. Dan bahagiaaaaaaaa dengan hidup dye. Bahagia seperti yang diceritakan selalu. EH, dalam belog mana boleh tulis benda tak best. Kalau kentut pun bau wangi, ni kan pula bergaduh, bermaki hamun, takkan nak print screen, copy paste ayat bagai. Mesti lah nak tulis benda sweet sweet je kan? :-P

Tapi kesilapan terbesar adalah menceritakan ke'sweet'an boyfriend anda pada sume 0rang. Tapi manusia memang tak lari dari kesilapan macam aku. Kalau boleh aku memang nak tulis pasal si A setiap hari. Sebab aku suka menulis dan membebel, dan merepek dan buat orang menyampah. Pada aku , sume tuh adalah untuk kenangan. Kalau tak panjang jodoh, boleh tengok balik. Boleh muatkan kenangan tersebut dalam Buku Sejarah generasi hadapan. haha .

Tapi untuk sesetengah orang yang mungkin kesunyian, mesti dia cakap, Ehh, bestnya ada pakwe macam pakwe dye . Kan best kalau dapat pakwe macam tuhKan? Dan lepas dia break up, mesti lah dia cuba untuk merapatkan diri. Baru beberapa hari bersama, dah terlentok lentok. C'mon girls. Jangan tunjukkan sangat yang kita ney perempuan macam tuh. Desperate. Behave ok!!. Jangan terlalu seronok dengan dunia baru. Pernah dengar tak orang orang tua cakap, Jangan gembira gembira sangat, nanti ada benda tak elok jadi.

Muka baik tak semestinya berhati baik. tapi ada jugak muka jahat berhati baik. :-) Kita memang tak boleh nak suruh boyfriend kita sayang kita sama macam si boyfriend kita sayang ex girlfriend boyfriend kita dulu. Mungkin dapat kurang, mungkin dapat lebih. Tapi harap harap lebih lah. hehe. Memang susah nak hilangkan rasa sayang tu walaupun kita dah dapat pengganti yang baik. Tapi mungkin jugak boleh. Itupun kalau kegembiraan mengatasi kesedihan. So, buat lah si dye gembiraaaaaaa sampai dye lupakan cinta pertama dia. EH, cinta pertama ke? :-P

Cinta pertama selalu nya manis,
tapi luka pertama selalu mendalam.
Kan?

Ramai yang sokong, ramai jugak yang bangkang. Cinta kedua pulak camne ?? Masam? Hihihi. :-P Mungkin entry ney agak berkias dan mungkin jugak entry untuk menghentam seseorang. Tapi itu semua cuma kemungkinan. aku tak suka tikam belakang ney tapi dah pernah terbuat pulak .Sakit hati? Mahu menangis? Siapa suruh ambil risiko. Siapa suruh bermain dengan api. Couple dengan ex-boyfriend 'kawan baik' sendiri. Walaupun ex-boyfriend, perasaan tuh masih ada, walaupun tak sama. ;-)

Tapi tuh sume cite lame and aku p0wn da break up da p0wn dengan mamat tu . and n0w kawan yang aku tikam tuh p0wn da happy dengan ex aku tu k0wt . tak pew laa s0ul , d0nt cry , d0nt sad , u must str0ng , ramai lagi yang sayang diri kau , tak payah laa kau heran sangat dengan mamat tu . haha . ney laa ayat yang selalu aku akan cakap dekat diri aku bile aku sedih . nak sedap kan hati jew sebenar nyew . haha :P

Jadi, kepada 'kawan kawan' yang lain, elakkan lah yew dari budaya tikam belakang. Sebab anda akan kehilangan kawan dunia akhirat. Banyakkkkkkkk lagik lelaki dan perempuan dalam dunia neh. Pakwe makwe tuh, nama jer pakwe makwe. Belum tentu jadi suami atau isteri kita. So, renung renungkan dan selamat beramal~~


Rabu, 1 Februari 2012 | 1:30 PG
swe3t mem0r!es at KEM FELDA || Back to top



baru-II ney aku bru balek dr kem transf0rmasi generasi baru felda . mmg best gilew ar d0k sne . mule-II rse tensi0n jew at sne tp lpas da jmpew rmai kwn mmg best ar sgt smpai asew cm x nk balek pulak . huhu . aku sbnr nyew just nk ctew sal xperience aku time at sne . first jew time aku smpai at sne mmg x terckp laa xcited glew . tapi tbew-II lak da kne kawad bagai . ad0yai !! time tu la mule timbul nyesal dtg citu . yelaa x psal-II jew kne kawad & lari bagai .

pastu tbew-II jew aku tg0k rmai glew ar dak-II lepasan spm . aku pk stkat area-II jemp0l jew . upew nyew x . time tu mule laa aku da pk mcm-II . mule laa 0tak nakal aku ney . haha . then kne bg gr0up n yg mlag nyew aq dpt gr0up yg sedikit pasif . mmg aku x suke glew ar d0k at gr0up tu . tp da lame-II d0k satu gr0up ngn d0wg bru aku taw d0wg ney 0ke sbnr nyew cume time mule-II tu malu laa kate kn . base laa tu erk . tak kenal maka tak cinta . HAHA .

maken lame aku maken epy lak d0k at cne . da sehari aku d0k sne tibew-II jew aku perasan s0me0ne yg sebijik cm kwn baek aku . tp dak tu lg smart . hehe . sejak tu aku asyik nk pndg jew mukew dye . time nga kawad,d0k dlm dewan,nak makan mesti aku nk tg0k dye dlu . da mcm fall in l0ve laa pulak . ish ! gedik jew aku ney . haha . aku x taw npew aku sukew sgt ng0k mukew dye . myb sbb kwn baek aku tu . yelaa aku ngn kwn baek aku tu p0wn da x mcm kwn baek lg . da x serapat cm dlu . aku rindu sgt nk baek-II ngn dye .  and dye x pena p0wn taw yg aku syg sgt at dye . seri0usly mmg syg sgt-II .

and at sne yg paling aku x dpt bayangkn adlah aku b0ley naek flying f0x wlup0wn aku pena patah kaki . mule-II aku tak0t gak nak naek tp di sebabkn atey aku ney nak gak naek , s0 aku kuat kn gak dri aku ney naek bende alah tu . time aku panjat tangga tu x yah cakap laa , kaki aku menggigil gilew ar . tak0t punye pasal kn . tp blew da suda best gilew ar . asew nk naek ag . haha . aku asew cm first time jew naek u pdahal mas0k tu da 3 kali da . tp time at kem felda mmg asew laen sgt . best gilew ar . lbey2 ag dpt ng0k dak tu naek skali . gatal t0l laa aku ney . haha

ary ketiga lak aku n gr0up aku kne d0k dlm khemah . time tu lg ar best . aku x pena asew kne masak sndri ramai-II . mmg best x terkata laa . n dak-II gr0up aku mmg sp0rting glew ar . then akhirnya smpai mse yg ditunggu-II . da 4 ary aku at sne akhir nyew aku da nk balek . asew syg sgt nk blek . mcm x puas jew d0k sne . (padahal x puas ng0k mukew dak tu ) haha . aku nak sgt tgkp gmba ngn dye tp malu laa pulak . nanti macam perigi carik timba pulak . haha . aku terkilan sgt c0z x dpt knl ngn dye . cakap ngn dye p0wn x pena lg .

and bilew da blek aku try t0k carik n kenal ngn dye dr MUKA BUKU . kal0 ctu msty dpt nyew . 2 ary aq carik fb dye tp ttp x jmpew . n finally aku dapat gak carik . epy tak terkata laa urn . haha . pew ag aq tew0s add dye laa . nampak sgt aku ney terhegeh-II at dak tu kn . tp bia laa , asalkan atey aq suke . haha . and dew kew pat0t mmbe aku ckap aku da glew sgt at dak tu n x sdr dri yg da dew pkwe p0wn nk at 0wg laen . bg aku x smsty nyew pkwe tu akn jd husband kite ,right? s0 kite x yah laa nak pk sgt sal pkwe tu . rilex sudaa . haha (malang sungguh 0wg yg dpt aku ney kn ,xrety mghargai lnsg ) tp aku jd cmtu p0wn c0z blja dr pengalaman . kite x yah laa setia sgt ,nanti kite blek yg terluka . s0 dgr laa ckp d0kt0r cinte ney . haha . gedik jewp . huhu .

ang n0w aku still tggu dye apr0ve aku sbnr nyew . x sbar laa pulak . haha . and aku asew kn dak tu cm taw jew aku slalu pndg dye time at kem dulu tu . tp lantak laa , aku x kac0 id0p dye p0wn . aku pndg jew kn . tu p0wn sbb aku sukew ng0k mukew dye . tp nk kte nk lebey-II tu x dew laa . mne laa taw dye da berpunya kew urn .. kn da parah tu .. haha . 0ke laa aku asew da cukup-II laa aku cerabih at sni . tah ppew tah yg aku mmbebel ney . sbnr nyew sje jew st0ry ney sume . da nme nyew bl0g aku kn , s0 it's up t0 me ,right ? haha