bye bye :D
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d5821656434177286023\x26blogName\x3dal+kisah+cik+s0uL\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLACK\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dms\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://s0ul-cadberrysoul.blogspot.com/\x26vt\x3d-5629773887774977229', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>



Assalamualaikum! speaking here is norsoleha bte wazil @ soul . Do follow and leave your footprint on my tagboard :) Be nice here.
Facebook | Twitter

Navigations~


Ahad, 27 Mei 2012 | 1:36 PG
GA dari akmarwati.com || Back to top


Assalamualaikum . asal tajuk entry aku kali ney pelik erk ?? sebab , sebab . * malu pulak nak cakap * hee :) sebabnya aku join satu GA ney . ney GA yang kedua aku join . saje-saje jew join disebabkan mood aku yang tengah bosan sekarang . actually hadiah GA ney pown menarik . so kita layan saje ~


nak tahu lebih lanjut tentang GA ney , rajin-rajin laa singgah dekat belog ney :)
http://www.akmarwati.com/2012/05/ga-dari-akmarwaticom.html


btw , aku nak tag dekat 3 orang kawan aku yang gojes , ohsem and vavav0om ney , hee :P
♥ http://shaheraismail.blogspot.com/
♥ http://shereenzakaria.blogspot.com/
♥ http://nanatwinkleaway.blogspot.com/




CEPAT !! jangan lepaskan peluang yang ade , huhu :)


Selasa, 22 Mei 2012 | 8:13 PG
doktor cintan cintun :) || Back to top


Assalamualaikum . dah lame aku tak updates belog ney kan ?almaklum laa busy sekarang . busy sebab ape aku pown tak tahu la . haha . actually kan , baru kejap tadi membe aku mintak pendapat . aku rasa dia dah salah orang , aku ney dah laa tak reti nak bagi pendapat , lebih-lebih lagi pasal cintan cintun ney . yelaa , aku pown tak lepas bab-bab tu semua . tapi dah kawan sendiri sanggup share story about personal life dia kan , tak kan laa aku nak buat tak tahu jew . aku bagi laa gak pendapat walaupun yang tak seberapa tu . huhu :P


nak tahu tak kawan aku tu mintak pendapat pasal apa ?? dia boleh tanye nak terima ke tak kalau ex dia mintak couple balek ?? gurrrppp !! terkena sebijik dekat aku . haha . actually aku pown tak tahu nak bagi jawapan apa dekat dia . sebab . . aku pown pena alami masalah yang sama . tapi aku ney jenis yang simple , tak de laa nak fikir sangat cam nak buat addmate yang complicated tu . prinsip aku senang je , tak kan couple balek dengan orang yang dah putus dengan aku . even aku sayang lagi dekat dia . bukan sebab bajet hot , ego or what . cume tak nak pisang berbuah dua kali . cehh !! siap peribahase tu :) lebih baek fikir pasal diri sendiri dulu sebelum fikir pasal orang lain . biar laa laki tu pujuk camne pown , insyaAllah kalau aku , aku tak kan terima .

Tapi tak kan laa aku nak suruh membe aku tu ikut prinsip aku kan ?? mane laa tahu ex dia tu dah berubah & dah jadi baek gilew kan . tak pasal-pasal aku pulak yang salah . and jawapan yang simple + padat aku bagi dekat dia . . teettt !! ewh , maen-maen pulak aku ney . h0h0o . aku suruh dia buat keputusan sendiri ikut kata hati dia . memang kawan yang baek betol aku ney kan ?? tak tolong lansung !! haha . kan aku dah cakap aku ney tak reti bagi pandangan tentang cintan cintun ney . tapi ade gak laa yang aku bagi nasihat laen . bla . bla .. tapi jujurnya aku tak suke membe aku tu dengan ex dia tu couple balek . bukan sebab aku jeles k ?? bace betul-betul . BUKAN JELES . tak ada faedah lansung nak jeles . aku just takut kawan aku kecewa lagi . oke laa , aku dah malas nak taip panjang-panjang lagi . cukup laa tu . yang laen tu , biar laa aku save jew . tak yah nak story dekat sini . huhu

p/s : agak-agaknya ada tak orang tanye kenape aku tak nak mention name kawan aku tu . hehe :)


Khamis, 17 Mei 2012 | 1:07 PG
AKU TAK PERCAYA !! || Back to top


Assalamualaikum :) hari ney lagi sekali aku happy . tapi terlampau happy tu tak dew laa . lebih banyak kepade pelik . pelik ?? asal lak erk ?? ade-ade jew aku ney kan . haha . tengok tajuk entry aku pown dah tahu pelik kan . apa yang aku tak percaya erk ?? cinta ?? macam lagu liyana jasmay tu ?? aku tak percaya cinta 2x ~ . haha . tak dew laa . saje jew . h0h0o :P

Actually aku tak percaye yang aku menang GA . entah macam mane aku boleh menang kan ?? padahal GA tu aku masuk saje-saje jew and macam best jew . tu pown sebab aku tengok dekat belog membe aku . padahal first time ney aku masuk GA and tibe-tibe menang pulak . tu namenye rezeki erk . papew pown thanks kepade
GA ALYZAFISOL sebab pilih aku sebagai salah satu pemenang GA tu . hadiah dye apew erk ?? aku sendiri pown tak tahu . dia kate secret dulu , tunggu sampai rumah . so sabar jew laa ea . hehe :)


Selasa, 15 Mei 2012 | 11:28 PTG
ALHAMDULILLAH ^_^ || Back to top


Assalamualaikum & salam 1 Malaysia . cehh !! baru sekarang nak bagi salam 1 Malaysia . selame ney tak nak pulak . hee :) . amacam gamba atas tu ?? comey macam aku tak ?? mesti laa tak , aku lagi comey . * bangge jap , sambil tangan letak kepipi , mulut tersenyum lebar * haha . actually aku tengah happy sekarang ney . mane tak nyew seminggu aku dah bersedih sebab tak tahu nak futher study dekat mane . dah laa cite-cite aku tak tercapai lagi . sampai aku buat keputusan nak masok form 6 dan akau rase tu yang terbaek untuk aku . walaupun hati aku bukannya nak sangat masok form 6 tu . jiwa aku lebih kepada bidang sains depends dengan bidang akaun ney . tapi akaun tu pown aku minat gak . ishh ape yang aku merepek ney ?? arrhhh !! lantak laa . huhu . * tengah pening lalat *


Actually aku happy sebab aku dapat uitm dan bidang yang aku dapat tu membolehkan aku kejar balek cita-cita aku . mulanya aku dah give up taw pasal cita-cita aku tu . tapi tak sangke ade hikmah atas kesedihan aku selame ney .  aku dapat pra dip jew . sememangnya ramai tak nak masuk pra dip tu sebab lame nanti belajar . bayangkan pra dip jew dah 6 bulan , then dip 3 tahun , then degree 2 or 3 tahun . so how ?? kire laa sendiri berape lame orang yang macam aku ney belajar kan . tapi bagi aku selagi niat tu nak belajar , berape lame pown tak pew laa . berkorban laa sikit . and mesti ade orang cakap makin lame belajar maken banyak laa hutang ptptn . btw , tu salah k . pra dip ney x kena bayar yuran pown . just makan , dwet buku sume tu tanggung sendiri laa ea . so tak payah laa nak pintam ptptn tu . so tak dew laa hutang :)




Ramai orang kejar matrik , asasi untuk cepat habis belajar . tapi orang cam aku ney biar lah lambat habis belajar pown , asalkan selamat . aku tahu kemampuan aku macam mane . aku nak sangat pra dip dari dulu sebab aku still boleh kejar cite2 aku nak jadi ahli farmasi . yelaa pra dip ney cam peluang kedua untuk siapa result spm yang kurang bagus . nak jadi doktor pown boleh . just jage pointer laa ea . dip tu aku nak gak tapi aku tahu kalo aku tolak pra dip ney and tggu dip , mesti aku dapat dip yang bukan aku nak . cos sains tak mungkin aku dapat . so better aku amek pra dip sains ney coz still boley kejar cita-cita aku . cuma lambat laa ea . membe2 aku sume da graduate , aku still belajar lagi . huhu :)




Isnin, 14 Mei 2012 | 2:54 PG
kekuatan kembali semula !! ^_^ || Back to top



Assalamualaikum !! hye my loving bel0g . lame nyew saya tak melawat awak kan ?? mesti awak sakit kan bile saye tak lawat awak . * da mule gilew aku , hee :) . tapi sakit awak tak sama macam sakit saya . saya lagi sakit depends ngn awak . sakit sebab pew erk ?? ermm . . macam nak nages jew bilew fikirkan hal tu . tengok gamba atas ney jew dah taw saye memang tengah kecewa,sedih,hilang kekuatan diri and macam2 laa . selalu orang sakit sebab putus cinta tapi aku bukan sebab tu . kalau setakat putus cinta , aku dah pernah rasekan tu . so, aku dah tak heran pasal cintan cintun ney . belom mase nyew lagi untuk aku sume tu .


acctually , aku sedih sebab futher study aku . aku memang down gilew laa bilew dapat tahu aku tak dapat mane-mane . first , aku down bilew aku tak dapat matrik . memang sebetulnya aku tak nak masuk matrik tu sebab aku rase aku tak mampu , tapi aku sedih bilew kawan-kawan aku semua dapat matrik . just sesetengah jew tak dapat dan termasok lah aku . time dengar tak dapat matrik tu , aku da down laa , tapi sikit jew sebab aku still harapkan UPU . and tibe-tibe bilew da boley cek upu , lagi sekali aku sedih , kecewa , hampa . erm , sume laa . lagi sekali aku tak dapat upu tu . time tu memang tak terkate perasaan aku . memamng down yang teramat sangat . aku sorang jew paham perasaan tu . mane tak nyew , nak kate result aku teruk sangat , aku rase tak dew laa terok sangat tapi tak jugak bagus . just biase-biase jew . boleh laa tu untuk orang yang sederhana macam aku ney . ag pown aku belajar bukannya 2 tahun just setahun 4 bulan jew . tu semua sebab masalah kesihatan . tapi sepatutnya tu bukan alasan untuk berjaya tapi dah itu jew yang mampu aku lakukan . acctually bak kate mak aku boley lagi  cume aku yang malas dulu . so ini lah akibatnya . merane laa sorang. * padan muke :P


Dan lebih kurang 5 hari laa aku sepikan diri aku dari semua orang lebih-lebih lagi kawan-kawan aku . mana tak nyew , dorang sume dah tahu tempat nak futher study tapi aku jew still terkontang-kanting pasal belaja ney . sampai kawan-kawan aku k0l,msg,chat sume nyew aku tak layan . macam mane nak layan kalau hati sendiri tengah berduka kan . acctually aku ney jenis yang pendam and suke berdiam diri dari cerita dekat orang . aku hanya akan cerita dekat orang bilew aku dah bersedia . selagi aku tak bersedia , memang aku tak kan layan sesiapa pown . sorry laa ea korang coz aku buat tak endah jew dekat korang . aku rase diorang paham kan macam mana perasaan bilew dah down ney .

lebih kurang 3 hari aku nangis , kecewa , layan perasaan yang tah papew ney , aku mula balik cari diri aku yang sebenarnya . aku mula sedar yang apa yang terjadi dekat aku ney mesti ade hikmahnya . aku cuba mintak pandangan cikgu kaunseling , mak ayah aku , mr go0gle and akhirnya aku dah decide nak masok form 6 . mule-mule aku was-was jugak betol kew keputusan aku ney ? sure kew aku tak kan menyesal ney ?? boley kew aku boleh bawak form 6 yang selalu orang cakap susah-susah tu ?? macam-macam soalan ade dekat otak aku ney . tapi akhirnya , aku dah tekad dekat hati aku yang aku boleh lakukan . mule-mule aku cakap aku akan try jugak . tapi sekarang aku nak brainwash otak aku ney yang tak ade perkataan try lagi tapi just ade perkataan pasti . insyaallah dengan izin Allah , aku pasti, mesti , boleh lakukan . aku rase ney yang terbaek untuk diri aku . aku dah tak sanggup nak tengok mak aku nages sebab aku . seyez aku cakap aku dah dua kali buat mak aku nages . first time aku xcident dulu , pastu time pas aku spm ney . so insyaallah , aku tak nak buat mak aku sedih sebab aku lagi . aku nak belajar betol-betol demi mak ayah aku . insyaallah :)


p/s : selagi ade minat dan usaha untuk belajar , kejayaan tu pasti ade dimana-mana . jangan lah cepat putus asa ^_^ INSYAALLAH